ГоловнаПолітика

Портнов подав у ДБР четверту з "десятка" заяв на Порошенка

Колишній чиновник звинуватив екс-президента в порушеннях під час відбору членів ВРП.

Портнов подав у ДБР четверту з "десятка" заяв на Порошенка
Фото: golospravdy.com

Повернувшись в Україну, колишній заступник голови Адміністрації президента Андрій Портнов подав до Державного бюро розслідувань четверту заяву на екс-президента України Петра Порошенка, при якому він проживав за кордоном. За словами Портнова, у нього є ще десяток подібних заяв.

Нова заява стосується призначення членів Вищої ради правосуддя. Портнов заявив у ДБР, що Порошенко протиправно змінив ключові умови конкурсу з відбору кандидатів для призначення у ВРП, фактично усунувши від нього конкурсну комісію.

Він вбачає в діях Порошенка ознаки злочинів, передбачених ст. 109 (захоплення влади) і 382 (невиконання рішення суду) Кримінального кодексу.

"У нас ще десятки підготовлених заяв, але в найближчі тижні ми зосередимося на посиленні інформаційного тиску на правоохоронні органи і підготовці клопотань, скарг та інших процесуальних документів у рамках уже зареєстрованих чотирьох кримінальних проваджень", - написав Портнов у Телеграмі.

Нагадаємо, під час президентства Віктора Януковича Портнов був заступником голови Адміністрації президента, він брав участь у написанні т. зв. "диктаторських законів", курирував в АП правові питання.

Після Революції гідності Портнов покинув Україну й оселився у Відні.

19 травня 2019 року Портнов повернувся в Україну і почав писати скарги на Порошенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram