ГоловнаПолітика

Порошенко і Клімкін задоволені результатами виборів до Європарламенту

Вони назвали лідируючу ЄНП проукраїнськими політичними силами.

Порошенко і Клімкін задоволені результатами виборів до Європарламенту
Фото: EPA/UPG

Екс-президент Петро Порошенко і міністр закордонних справ Павло Клімкін позитивно відгукнулися про результати виборів до Європарламенту. Про це політики повідомили в себе в соцмережах: у Facebook і Twitter.

"З оптимізмом сприймаю результати виборів в Європарламент. Не виправдалися песимістичні прогнози щодо успіху популістів, ультраправих і євроскептиків. Громадяни ЄС чітко підтвердили прихильність і підтримку інтеграційних процесів на європейському континенті", - зазначив Порошенко.

Він привітав Європейську народну партію (ЄНП) з першим місцем на виборах і висловив надію, що Європарламент, як і Європейська Рада та Єврокомісія, активно підтримуватимуть європейський прогрес України.

"Здорові проєвропейські, а головне для нас - проукраїнські політичні сили, отримали більшість. Складна, але така потрібна для всієї Європи перемога", - додав екс-президент.

Клімкін, своєю чергою, підкреслив, що в новому складі Європарламенту переважають соратники України: "Беру телефон і починаю вітати багатьох друзів, яким учора дали кредит довіри виборці. Попутно і наріжу їм завдання щодо підтримки України. В новому складі Європарламенту наші друзі, безумовно, переважають. Запорука нашого загального успіху - дружба і європейські цінності", - написав він.

Нагадаємо, вибори до Європарламенту відбулися 23-26 травня. Виборці показали рекордну за останні 20 років явку: 51% з 420 млн європейських виборців.

З 751 місця в Європарламенті найбільшу кількість - 179 місць - отримала Європейська народна партія (EPP), на другому місці Прогресивний альянс соціалістів і демократів (S&D) - 150 місць, на третьому - Альянс лібералів і демократів для Європи (ALDE & R) з 107 мандатами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram