ГоловнаПолітика

Партія Зеленського розраховує на абсолютну більшість у новій Раді

"Це в нас програма максимум - сформувати коаліцію з однієї політичної сили".

Партія Зеленського розраховує на абсолютну більшість у новій Раді
Фото: EPA/UPG

Партія "Слуга народу", яка підтримує президента Володимира Зеленського і є лідером електоральних симпатій в Україні, розраховує одержати не менш ніж 226 мандатів у новій Верховній Раді.

Про це сказав на прес-конференції голова виборчого штабу "Слуги народу" Олександр Корнієнко, передає кореспондент LB.ua.

"Ми плануємо не звертатися по допомогу з формуванням коаліції ні до кого. Це наша програма максимум - сформувати коаліцію з однієї політичної сили", - сказав він.

Корнієнко вважає, що це цілком реально, враховуючи переконливу перемогу Зеленського на виборах президента. "1 січня теж багато хто звинувачував декого в надмірній мрійливості", - сказав він.

Нагадаємо, що за партію "Слуга народу" на виборах Верховної Ради на середину травня готові проголосувати 43,8% виборців (серед тих, хто має намір піти на вибори і визначився з симпатіями). Однак за списками в Україні обирають тільки 225 депутатів. Решта обираються на одномандатних дільницях, де більш важливий особистий рейтинг людини, а не його партії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram