ГоловнаПолітика

Держава повинна зробити все, щоб не було дефолту, - Гройсман

Він вважає, що для українців криз уже достатньо.

Держава повинна зробити все, щоб не було дефолту, - Гройсман
Фото: Макс Требухов

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що головне завдання уряду - не допустити ніяких криз, а дефолт - це глобальна криза. Про це він заявив у себе на Facebook.

Дефолт здатний призвести до серйозних наслідків, і в першу чергу від цього постраждають українці.

Він підкреслив, що навіть розмови про дефолт не додають стабільності: "Дефолт - це глобальна криза. А українцям уже вистачить криз. Від серйозних наслідків необдуманих рішень постраждають пересічні українці, які опиняться на межі виживання".

За його словами, за три роки його роботи прем'єр-міністром уряд не допустив ніяких криз, а головне завдання - сумлінно обслуговувати борг (МВФ) і забезпечити зростання економіки.

Нагадаємо, Ігор Коломойський виступив за оголошення Україною дефолту. Він запропонував рівнятися на Грецію і Аргентину і заявив, що не вважає дефолт чимось страшним. У 2015 році Греція стала першою розвиненою країною, яка не сплатила за кредитом Міжнародного валютного фонду, хоча і тимчасово.

"Подивіться на Грецію, які красені, сказали: "500 млрд не повернемо", і все, до побачення. Його [грецький сценарій] потрібно було застосовувати ще в 2014 році, тому що країну розікрали під заступництвом, у тому числі, і Міжнародного валютного фонду, і під заступництвом усіх іноземних посольств", - сказав олігарх.

За його словами, дефолт ніколи і нікому не завадив.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram