ГоловнаПолітика

Зеленський попросив поліцію не заважати мирним акціям проти нього

Президент заявив, що критики не боїться.

Зеленський попросив поліцію не заважати мирним акціям проти нього
Зеленский объявил о запуске онлайн-проекта "Лифт"
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський попросив Міністерство внутрішніх справ не застосовувати заходи проти мирних політичних протестів.

Про це йдеться в фейсбуці Зеленського у відповідь на інцидент в Рівному, де двох молодих людей з плакатами за імпічмент забрали у відділення поліції.

"З'ясував ситуацію про нібито затримання хлопця і дівчини, які влаштували проти мене протест в Рівному. Ніякого затримання не було, але правоохоронці могли діяти м'якше. У поліції проведуть службову перевірку. Закликаю МВС не вживати заходів проти політичних протестувальників, якщо люди не порушують правопорядок. Критики не боюсь", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, 25 травня в Рівному двоє людей - 20-річний хлопець і 16-річна дівчина - прийшли на майдан Незалежності з плакатами про президента Володимира Зеленського: "Імпічмент президенту" і "Не кумівство, а по-братськи". Їх забрали в поліцію за несанкціонований мітинг. Там на них склали адмінпротокол за статтею 185-1 КУпАП про несанкціонований мітинг і відпустили. На матір дівчини склали протокол за статтею 184 за неналежне виконання батьківських обов'язків.

Дівчина - 16-річна Дарина Коцюруба - в інтерв'ю UA: Рівне розповіла, що вона вийшла на протест через призначення Зеленським на державні посади "кварталовців" і осіб, що підлягають люстрації.

Подібний випадок стався в Києві на початку квітня. Тоді на Майдані Незалежності в центрі столиці із застосуванням сили затримали активіста Леоніда Овчаренка за спробу роздавати листівки з інформацією про кандидата в президенти Володимира Зеленського. Шевченківський районний суд Києва через кілька днів повністю виправдав Овчаренка і закрив адміністративне провадження через відсутність складу правопорушення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram