ГоловнаПолітика

Україна ініціюватиме "гамбурзькі" санкції в разі відмови РФ звільнити моряків

Трибунал ООН закликав РФ відпустити українців, яких взяли в полон у листопаді.

Україна ініціюватиме "гамбурзькі" санкції в разі відмови РФ звільнити моряків
Международный трибунал по морскому праву в Гамбурге
Фото: itlos.org

Україна ініціюватиме введення нових санкцій проти Росії, якщо вона проігнорує рішення Міжнародного трибуналу з морського права про необхідність звільнити українських моряків.

"Україна отримала переконливу дипломатичну перемогу і потужний додатковий міжнародно-правовий козир, щоб домогтися якнайшвидшого звільнення наших моряків", - прокоментував "Укрінформу" рішення трибуналу посол України в Німеччині Андрій Мельник.

"Якщо ж Москва вирішить ігнорувати це рішення, то ми будемо просувати ідею введення нових - гамбурзьких - санкцій щодо Росії", - додав він.

Нагадаємо, 25 травня 2019 року Міжнародний трибунал з морського права ООН ухвалив, що Росія повинна звільнити 24 українських моряків, які були взяті в полон в листопаді 2018 року, і повернути три кораблі.

Російські силовики 25 листопада 2018 року захопили три українські військові кораблі в нейтральних водах Чорного моря. Екіпаж двох катерів і буксира - 24 людини - доставили до Сімферополя, де підконтрольний Росії суд заарештував всіх українців. Наступного дня моряків перевезли в Москву, де вони і перебувають зараз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram