ГоловнаПолітика

Громадський люстраційний комітет подав позов проти призначення Богдана главою АП

Справу розглядатиме Касаційний суд у складі Верховного Суду.

Громадський люстраційний комітет подав позов проти призначення Богдана главою АП
Фото: president.gov.ua

ГО "Громадський люстраційний комітет" подав позов до суду проти призначення главою Адміністрації президента Андрія Богдана.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці Громадського люстраційного комітету в Facebook.

"Сьогодні Громадський люстраційний комітет звернувся з позовом до Президента України Володимира Зеленського з вимогою скасувати Указ про призначення Богдана А.І. главою АПУ", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що Богдан займав люстраційну посаду Урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики в період з 25 жовтня 2010 року по 22 лютого 2014 року, а також під час "Революції гідності" і звільнився за власним бажанням.

"Посада "Глави Адміністрації Президента України" передбачена п.5 ч.1 ст.2 Закону України "Про очищення влади", як посада, за якою здійснюються заходи з очищення влади (люстрації)", - йдеться в повідомленні.

Справу розглядатиме Касаційний суд в складі Верховного Суду.

Нагадаємо, Руслан Рябошапка заявив, що Володимир Зеленський звільнить Андрія Богдана з посади голови адміністрації президента, якщо Конституційний суд України прийме рішення про відповідність Конституції відповідних положень закону "Про очищення влади" (т.зв. закон про люстрацію).

Він підкреслив, що президент не може застосовувати закон, який суперечить принципу верховенства права і, на думку заступника голови АП, не відповідає Конституції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram