ГоловнаПолітика

НАЗК склало 128 адмінпротоколів після аналізу фінзвітів президентської кампанії

Порушення стосуються порядку надання внеску до виборчого фонду кандидата.

НАЗК склало 128 адмінпротоколів після аналізу фінзвітів президентської кампанії
Фото: liga.net

Національне агентство з запобігання корупції склало 128 адмінпротоколів за результатами аналізу фінансових звітів виборчих фондів кандидатів на пост президента України.

Про це інформує прес-служба НАЗК.

"За результатами аналізу фінансових звітів про надходження та використання коштів виборчих фондів кандидатів на пост Президента України на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року Національне агентство з запобігання корупції склало 128 протоколів про адміністративне правопорушення", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що протоколи складені за статтями 212-21, 212-15 КУпАП. Зокрема, були виявлені факти порушення порядку надання внеску до виборчого фонду кандидата або отримання такого внеску та порядку надання фінансових звітів виборчих фондів.

У НАЗК уточнили, що інформація про складені протоколи про адміністративне правопорушення не є остаточною, оскільки процес складання та направлення протоколів до суду триває.

Нагадаємо, за підсумками аналізу проміжних фінансових звітів кандидат в президенти Володимир Зеленський витратив на виборчу кампанію 50 млн гривень, а Петро Порошенко - майже в два рази більше - 97 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram