ГоловнаПолітика

ЦВК просить Президента, Раду, Кабмін і Мінекономіки врегулювати держзакупівлі для виборів Ради

Вибори відбудуться 21 липня.

ЦВК просить Президента, Раду, Кабмін і Мінекономіки врегулювати держзакупівлі для виборів Ради
Фото: 112

Центральна виборча комісія на черговому засіданні 24 травня своєю постановою звернулася до Президента, Верховної Ради, Кабінету Міністрів з проханням прийняти Верховною Радою закон "Про внесення змін до Закону України "Про державні закупівлі".

Крім того, ЦВК звернулася до Міністерства економічного розвитку і торгівлі з проханням невідкладно врегулювати питання здійснення державних закупівель, повідомляє прес-служба Центрвиборчкому.

Рішення прийнято у зв'язку з тим, що, незважаючи на брак часу для проведення процедур закупівель під час виборів, Комісія не може забезпечити підготовку до виборів відповідно до законів України.

Комісія також прийняла постанову "Про здійснення окружними виборчими комісіями з виборів народних депутатів України передоплати при закупівлі товарів і послуг, необхідних для підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів України від 21 липня 2019".

Також ЦВК затвердила Календарний план основних організаційних заходів з підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів України від 21 липня 2019 року.

Комісія затвердила роз'яснення щодо порядку надання дозволу громадським організаціям мати своїх спостерігачів на парламентських виборах.

Раніше глава ЦВК Тетяна Сліпачук заявила, що комісія не встигає провести тендерні процедури до позачергових виборів Верховної Ради 21 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram