ГоловнаПолітика

Гройсман вирішив очолити партію "Українська стратегія" для участі у виборах Ради

Прем'єр, що подав у відставку, не буде об'єднуватися з іншими партіями.

Гройсман вирішив очолити партію "Українська стратегія" для участі у виборах Ради
Владимир Гройсман
Фото: пресс-служба президента

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман,   що подав у відставку, не об'єднуватиметься з іншими партіями, а вирішив очолити партію "Українську стратегію" для участі в дострокових виборах Верховної Ради.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "Україна", передають "Українські Новини".

"Я буду йти в український парламент. Я хочу створити політичну силу без об'єднань (я її очолю) і хочу сформувати команду таких людей, у яких є молодість, у яких вже є досвід і які чітко розуміють, що потрібно державі. І ця політсила буде називатися "Українська стратегія", - сказав Гройсман.

Він також заявив, що основна стратегія його майбутньої партії - це сильна Україна і заможні громадяни, і що він має намір працювати над цим в Раді.

Нагадаємо, 20 травня Гройсман подав у відставку і закликав президента Зеленського внести кандидатуру нового прем'єра. 23 травня апарат Верховної Ради зареєстрував його заяву.

Гройсман очолив уряд в квітні 2016 року. У 2014 році на дострокових виборах в Раду він балотувався за списками Блоку Петра Порошенка під №4. 27 листопада 2014 року обраний спікером парламенту. 31 березня 2015 року очолив Конституційну комісію, яка розробляла зміни до основного закону, зокрема, в сфері децентралізації влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram