ГоловнаПолітика

Італійський суд винесе вирок нацгвардійцю Марківу 12 липня, йому загрожує 17 років позбавлення волі

Йому закидають співучасть у вбивстві італійського репортера в 2014 році біля Слов'янська.

Італійський суд винесе вирок нацгвардійцю Марківу 12 липня, йому загрожує 17 років позбавлення волі
Фото: Arsen Avakon/instagram.com

Італійська прокуратура попросила засудити нацгвардійця Віталія Марківа до 17 років позбавлення волі. Вирок буде винесено кримінальним судом міста Павія в середині липня.

За інформацією LB.ua, 24 травня в Павії відбулося чергове засідання у справі Марківа, під час якого прокурор попросив визнати українця винним у співучасті в умисному вбивстві італійського репортера Андреа Роккеллі біля Слов'янська в 2014 році з мірою покарання у вигляді 24 років позбавлення волі.

У той же час він запропонував врахувати відсутність судимостей у Марківа і його хорошу поведінку під арештом і скоротити термін ув'язнення до 16 років, але додати 1 рік за посягання на вбивство французького репортера, який був у зоні бойових дій разом з Роккеллі.

Наступне засідання у справі Марківа відбудеться 14 червня, на ньому будуть розглядатися доводи цивільних позивачів.

21 червня і 5 липня суд заслухає сторону захисту, а 12 липня, як очікується, - винесе вирок.

Нагадаємо, заступника командира взводу першого батальйону оперативного призначення Нацгвардії ім.Кульчицького Віталія Марківа затримали 30 червня 2017 року в Італії за підозрою в причетності до загибелі італійського фоторепортера Андреа Роккеллі поблизу Слов'янська Донецької області в травні 2014 року.

Роккеллі помер від осколкового поранення 24 травня 2014 року поблизу Слов'янська. З Роккеллі загинув також російський перекладач Андрій Миронов і поранений французький стрінгер Вільям Рогульон.

Влада України неодноразово заперечувала причетність до загибелі Роккеллі. Найближчі позиції сил АТО тоді дійсно були на горі Карачун, але протягом доби 24 травня українські силовики не застосовували міномети в цьому районі. У той же час протягом останньої доби терористичні групи в Слов'янську неодноразово проводили мінометні обстріли позицій українських силовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram