ГоловнаПолітика

Директор НАБУ обговорив з місією МВФ боротьбу з корупцією в Україні

Ситник розповів про складнощі в роботі Бюро.

Директор НАБУ обговорив з місією МВФ боротьбу з корупцією в Україні
Артем Сытник
Фото: nikorupciji.org

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник провів зустріч з представниками місії Міжнародного валютного фонду в Україні.

Про це повідомляється на сайті НАБУ.

"Бюро докладає всіх зусиль для викриття та притягнення до відповідальності за корупцію посадових осіб вищої ланки, стикаючись на цьому шляху з постійним опором, який вдається долати завдяки підтримці громадянського суспільства і міжнародних партнерів", - заявив Ситник.

Співрозмовники також обговорили шляхи посилення здатності НАБУ як органу досудового розслідування. Серед іншого йшлося про проблематику надання НАБУ права на самостійне зняття інформації з каналів зв'язку, кримінальну відповідальність за незаконне збагачення і проведення аудиту установи.

"Ми вдячні МВФ за постійну увагу до теми боротьби з корупцією і підтримку антикорупційної реформи в Україні", - сказав Ситник.

Нагадаємо, раніше в МВФ заявили про готовність відновити тісну співпрацю з Україною після виборів до Верховної Ради і призначення нового уряду.

Зараз місія Фонду продовжує "конструктивні" переговори з українською владою в Києві. Наступного тижня президент Володимир Зеленський проведе зустріч з представниками МВФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram