ГоловнаПолітика

Портнов зареєстрував у ДБР третю заяву проти Порошенка

Портнов звинувачує його у відмиванні коштів, легалізації незаконних доходів і несплаті податків.

Портнов зареєстрував у ДБР третю заяву проти Порошенка
Андрей Портнов
Фото: golospravdy.com

Колишній заступник голови Адміністрації президента часів Януковича Андрій Портнов заявив, що зареєстрував у Державному бюро розслідувань третю заяву проти п'ятого президента Петра Порошенка.

Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі.

"Друзі, зареєстрував у Державному бюро розслідувань третю заяву про відмивання коштів, легалізацію незаконних доходів і несплату податків колишнім президентом Порошенком, який у складі організованої злочинної групи заволодів телеканалом "Прямий", оформивши його на офшорну компанію, яка фіктивно належала колишньому члену Партії регіонів Макеєнку", - написав Портнов.

"Крім того, сьогодні ДБР зареєструвало нове кримінальне провадження і початок розслідування за фактом легалізації Порошенком злочинних доходів при офшорних маніпуляціях на суму 300 млн доларів США за угодою продажу заводу "Кузні на Рибальському", - додав він.

Фото: t.me/PortnovUA/719

Фото: t.me/PortnovUA/719

Нагадаємо, 20 травня Портнов подав першу заяву в ДБР на Порошенка, звинувативши його в державній зраді і спробі захопити владу.

Під час президентства Януковича Портнов був заступником голови Адміністрації президента, він брав участь у написанні т. зв. "диктаторських законів", курирував в АП правові питання. Після Революції гідності Портнов покинув Україну і поселився у Відні.

19 травня Портнов повернувся в Україну.

У команді президента Володимира Зеленського офіційно заперечують причетність Портнова до них. Однак, за даними LB.ua, нардеп Валерій Писаренко, заступник голови депутатської групи "Відродження" та давній соратник Портнова, взяв на себе роль неформального представника Зеленського у Верховній Раді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram