ГоловнаПолітика

"Народний фронт" розраховує, що КС розгляне указ Зеленського про розпуск парламенту протягом місяця

"У зв'язку з цим ми сьогодні зробили відповідне звернення".

"Народний фронт" розраховує, що КС розгляне указ Зеленського про розпуск парламенту протягом місяця
Андрей Тетерук
Фото: http://nfront.org.ua

Народні депутати оскаржили в Конституційному Суді указ президента Володимира Зеленського про достроковий розпуск парламенту. Ініціативу "Народного фронту" підтримали 62 народних депутати.

Про це повідомляють на сайті політсили.

Перший заступник голови фракції Андрій Тетерук зазначив, що парламентська коаліція була сформована відповідно до чинного законодавства і припинила свою діяльність відповідною заявою фракції 17 травня 2019 року. Цього ж дня спікер Верховної Ради України Андрій Парубій оголосив про припинення діяльності коаліції "Європейська Україна", відтак почався 30-денний термін формування нової коаліції, визначених Конституцією.

"Ми бачимо в указі президента пряме і явне порушення принципу верховенства права, закладеного в нашій Конституції. Ми бачимо в цьому спробу, користуючись політичною доцільністю, використовувати право як дишло, що неприпустимо в демократичних державах. Ми як народні депутати відповідним поданням звертаємося до Конституційного Суду, щоб він дав правову оцінку діяльності новообраного президента Зеленського, який здійснює правові акти з грубим порушенням Конституції та законодавства", - заявив Тетерук.

Він підкреслив, що важливо розуміти, що там, де знецінюється норма закону - знецінюється людське життя, знецінюються права і свободи кожного громадянина.

"У зв'язку з цим ми сьогодні зробили відповідне звернення. Воно було зареєстровано. І з сьогоднішнього дня ми будемо очікувати справедливого, чесного, законного розгляду нашого звернення для того, щоб відновити принцип верховенства права в державі Україна", - сказав Тетерук.

Депутат фракції НФ Ігор Алексєєв, своєю чергою, додав, що за процедурою суд невідкладно повинен визначити суддю для розгляду цього подання та потім розглядати цю справу по суті.

"Ми розраховуємо, що суд не буде затягувати з розглядом цієї справи - ми попросили розглянути в межах місячного терміну", - резюмував Алексєєв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram