ГоловнаПолітика

Змінити місце голосування на парламентських виборах можна тільки до 15 червня

Виборці, які голосують за межами свого округу, зможуть проголосувати тільки в загальнодержавному окрузі.

Змінити місце голосування на парламентських виборах можна тільки до 15 червня
Фото: EPA/UPG

Виборці можуть подати заяву до органів ведення державного реєстру виборців і тимчасово змінити місце голосування до 15 липня включно. Про це повідомила голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Кожен охочий скористатися своїм правом проголосувати 21 липня має подати заяву до органів ведення державного реєстру виборців і тимчасово змінити місце голосування. Зробити це можна до 15 липня включно. Для виборців, чия виборча адреса знаходиться на тимчасово окупованій території, достатньо паспорта з відповідною реєстрацією. Для всіх інших доведеться додати підтверджуючі документи, що ви дійсно будете в день голосування в тому місці, де хочете проголосувати", - написала Сліпачук.

За змішаною системою виборів під час голосування будуть видавати два бюлетені - для голосування в загальнодержавному багатомандатному та одномандатному виборчому окрузі.

"Тому якщо будете перебувати за межами свого округу, ви зможете проголосувати тільки в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі", - додала вона.

Нагадаємо, сьогодні почалася виборча кампанія на дострокових виборах Верховної Ради. Парламент був розпущений указом 6-го президента Володимира Зеленського 21 травня.

На президентських виборах тимчасову зміну місця голосування оформили понад 300 тис. виборців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram