ГоловнаПолітика

Росія оскаржить суми компенсацій за майно українських компаній у Криму

Мін'юст РФ вважає претензії України "сильно завищеними".

Росія оскаржить суми компенсацій за майно українських компаній у Криму
Фото: EPA/UPG

Росія вважає суми компенсацій, які повинна виплатити за майно українських компаній в окупованому Криму, "сильно завищеними". Про це заявив заступник міністра юстиції РФ Михайло Гальперін, повідомляє російське інформагентство "Интерфакс".

"Є дуже багато аргументів, у тому числі пов'язаних з розмірами присуджуваних компенсацій, які, звісно, відверто неспівмірні вартості того майна, яке було вилучено. ... Арбітражі не мали можливості або просто не захотіли розбиратися в цих сумах", - заявив Гальперін.

Він вважає, що Росія "впевнено може довести і в арбітражах, і в державних судах те, що ці суми неспівмірні".

Усі шість рішень про компенсації будуть оскаржені, додав Гальперін, терміни подачі апеляції залежать від національного законодавства держав, у чиїх судах буде слухатися апеляція. При цьому він не уточнив, про які суми йдеться.

Разом з тим Росія, як і раніше, не визнає компетенцію міжнародних інстанцій для ведення справ щодо окупованого півострова.

Нагадаємо, в лютому постійна палата третейського суду в Гаазі постановила, що Росія повинна виплатити "ПриватБанку" більш ніж $1 млрд компенсації за активи в Криму, в березні суд при постійній палаті Третейського суду в Гаазі підтвердив провину Росії у втраті "Нафтогазом України" активів вартістю до $5 млрд. Позивачами в інших справах виступають "Нафтогаз України", "Укрнафта", бізнесмен Ігор Коломойський, підприємство "Дніпроазот".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram