ГоловнаПолітика

У Києві розпочався синод ПЦУ

Філарет сів праворуч від Епіфанія.

У Києві розпочався синод ПЦУ
Фото: pomisna.info

У Києві вранці 24 травня розпочався синод Православної церкви України.

Про це йдеться на сайті церкви.

Синод проходить на території Національного заповідника "Софія Київська" під головуванням Епіфанія.

У синоді беруть участь постійні члени: митрополит Філарет, митрополит Львівський Макарій і митрополит Вінницький і Барський Симеон, а також тимчасові: митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, митрополит Черкаський і Чигиринський Іван, архієпископ Донецький і Маріупольський Сергій, архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, архієпископ Харківський і Хотинський Герман, архієпископ Вишгородський Агапіт і єпископ Дніпровський і Криворізький Симеон.

Нагадаємо, незадовго до цього синоду в Православній церкві виникла серйозна криза через відмову Філарета підкорятися Томосу.

На початку травня Філарет заявив, що УПЦ КП досі існує і він її патріарх. Як з'ясувалося, Філарет продовжує користуватися офіційними бланками Київського патріархату, видає від імені цієї структури ордени і медалі, публікує від імені Київського патріархату розпорядження і вимагає їх виконання від єпископів і священиків новоствореної ПЦУ.

Він заявив, що Епіфаній і президент Петро Порошенко обіцяли йому, що він керуватиме ПЦУ, а потім обманули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram