ГоловнаПолітика

СБУ затягує справу щодо дискредитації Яценюка

Справа зареєстрована в 2018 році за заявою нардепів, що посилалися на плівки Онищенка.

СБУ затягує справу щодо дискредитації Яценюка
Фото: nfront.org.ua

Головне слідче управління СБУ на півроку продовжило досудове розслідування у справі про дискредитаційну кампанію проти колишнього прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка. Про це йдеться в постанові Шевченківського районного суду Києва від 8 травня, передає УНІАН.

Справу було порушено за статтею "Втручання в діяльність державного діяча" (ч. 1 ст. 344 КК України). Минулого року правоохоронці зареєстрували відповідне кримінальне провадження на підставі заяви народних депутатів, які посилалися на плівки депутата Олександра Онищенка. Останній стверджував, що отримав вказівку організувати антикампанії проти тодішнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, щоб згодом його рейтинг впав з 30% підтримки українців до 1%.

Дискредитаційна кампанія тривала 10 місяців і щомісяця на неї витрачали не менш ніж $3 млн. Під стінами Кабінету міністрів працювало наметове містечко, у якому з ранку до вечора активісти анонсували "тарифний Майдан" і вимагали відставки уряду. Крім цього, протягом 2015-2016 років під адміністративними будівлями органів виконавчої влади організувалися мітинги, діяльність яких була спрямована на дискредитацію дій Кабміну під керівництвом Яценюка, а також обласних органів виконавчої влади України.

У клопотанні слідчий СБУ посилається на те, що нібито досі слідству не вдалося з'ясувати місцеперебування нардепа Онищенка та його допитати, вийти на організаторів розміщення на рекламних майданчиках, сітілайтах протягом 2015-2016 років повідомлення образливого характеру, метою розміщення яких була дискредитація роботи Кабміну Яценюка.

Нагадаємо, що 22 травня нардеп-утікач Олександр Онищенко заявив про готовність повернутися в Україну через два тижні, щоб взяти участь у судовому процесі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram