ГоловнаПолітика

Сенат США пропонує збільшити допомогу Україні в оборонному бюджеті до $300 млн

100 млн доларів повинні бути спрямовані виключно на летальні види озброєнь.

Сенат США пропонує збільшити допомогу Україні в оборонному бюджеті до $300 млн
Фото: EPA/UPG

Сенат Сполучених Штатів Америки пропонує збільшити до 300 млн доларів та істотно розширити політику допомоги щодо безпеки Україні в оборонному бюджеті на 2020 рік.

Про це інформує посольство України в США.

"Комітет з питань збройних сил Сенату США затвердив проект закону про "Бюджет США на 2020 рік на потреби національної оборони", яким санкціоновано виділення Пентагону 300 млн доларів для надання допомоги щодо безпеки Україні, що на 50 млн доларів перевищує асигнування 2019 року. Із зазначеної суми 100 млн доларів повинні бути спрямовані виключно на летальні види озброєнь", - йдеться в повідомленні посольства у фейсбуці.

Згідно з документом, пропонується розширити напрями допомоги США в зміцненні обороноздатності Збройних сил України шляхом включення в неї засобів берегової оборони і протикорабельних ракет.

Закон про "Бюджет США на 2020 рік на потреби національної оборони" набуде чинності після його ухвалення Сенатом і палатою представників і підписання президентом США.

Також у посольстві висловили подяку Комітету з питань збройних сил Сенату "за важливе рішення, спрямоване на посилення безпеки і оборони допомоги США Українській державі в боротьбі з російською агресією, що триває".

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп заявив, що запропонує Конгресу збільшити оборонний бюджет на 2020 рік до $750 млрд.

У вересні минулого року Трамп підписав бюджет Пентагону, що передбачає $250 млн допомоги Україні, з яких $50 млн має бути  спрямовано на летальні види озброєнь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram