ГоловнаПолітика

Мін'юст зажадав від АП інформацію про люстраційну перевірку Богдана

Зеленський призначив голову Адміністрації всупереч закону про очищення влади.

Мін'юст зажадав від АП інформацію про люстраційну перевірку Богдана
Андрей Богдан
Фото: ТСН

Міністерство юстиції зажадало від Адміністрації президента інформацію про люстраційну перевірку голови АП Андрія Богдана та його заступників Сергія Трофімова, Юрія Костюка, Кирила Тимошенка, Руслана Рябошапки і Вадима Пристайка.

Про це повідомив у фейсбуці заступник міністра юстиції Сергій Петухов.

За його словами, Адміністрація президента відповідає за проведення люстраційної перевірки і в разі виявлення факту застосування заборон, передбачених законом, - а у випадку Богдана така заборона є, - повинна звільнити таку особу і відправити це рішення Міністерству юстиції.

Після цього Мін'юст внесе цю особу в люстраційний реєстр.

У разі невиконання вимог закону "Про очищення влади" остаточне рішення повинен приймати суд, і Мін'юст не виключає такого варіанта.

Нагадаємо, Андрій Богдан обіймав посаду уповноваженого Кабінету Міністрів з питань антикорупційної політики в уряді Азарова з березня 2010-го по лютий 2011 року, а також з липня 2013 року по березень 2014 року. Вдруге Богдана звільнив уже прем'єр Яценюк.

21 травня президент Володимир Зеленський підписав указ про призначення Богдана на посаду голови Адміністрації президента, незважаючи на вимогу закону "Про очищення влади".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram