ГоловнаПолітика

Україна повинна змінюватися інноваційно, інакше в неї немає шансів, - Зеленський

Президент виступив на іForum-2019 у Києві.

Україна повинна змінюватися інноваційно, інакше в неї немає шансів, - Зеленський
Зеленский выступил на іForum - 2019 в Киеве.
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський виступив на іForum-2019 у Києві з презентацією "Гарант інновацій: створюємо майбутнє разом".

Про це повідомляють на сайті президента.

"Нещодавно Великобританія тиждень прожила без вугілля. Британці показують, що весь світ відходить від вугілля. У них «Роттердам мінус», а в нас - «Роттердам плюс». Це два абсолютно різні світогляди. Ми з вами не можемо все змінити. Але ми повинні інноваційно змінюватися, інакше наша країна не має шансів", - сказав Зеленський.

Він також зазначив, що відставання в тій чи іншій галузі повинно підштовхувати нас до втілення проривних ідей, минаючи "ями вчорашнього дня". Свого часу так вчинила Африка, перескочивши етап дротового телефонного зв'язку та запровадивши відразу мобільний.

"У нас багато проблем, але відсутність електромереж підштовхує уряд у бік відновлюваної енергетики, відсутність банківської інфраструктури - до цифрового банкінгу, відсутність транспортної логістики - до дронів", - підкреслив Зеленський.

На його думку, Україні потрібно зосередитися на конкретних напрямах.

"Якщо ми хочемо низьких тарифів і енергоефективності - нам потрібно дивитися в бік інновацій, відновлюваної енергетики. Ми хочемо чистий і доступний транспорт? Нам доведеться будувати не тільки дороги, але і інфраструктуру для електромобілів і безпілотників. Ми хочемо майбутнього для наших дітей - нам потрібно буде докорінно змінювати освіту", - додав Зеленський.

Нагадаємо, раніше Зеленський заявив, що винесення питання про укладення мирних домовленостей з Росією на референдум не має законодавчої ініціативи, але це - спосіб з'ясувати думку суспільства і запропонував провести відповідне опитування українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram