ГоловнаПолітика

У БПП назвали звинувачення нардепа Крючкова "частиною плану помсти за націоналізацію ПриватБанку"

Адвокат Порошенка звернувся до генпрокурора з вимогою забезпечити відповідну перевірку і почати досудове розслідування.

У БПП назвали звинувачення нардепа Крючкова "частиною плану помсти за націоналізацію ПриватБанку"
Дмитрий Крючков
Фото: Макс Левин

Адвокат Петра Порошенка Ігор Головань звернувся до генерального прокурора з вимогою забезпечити відповідну перевірку і почати досудове розслідування з приводу заяв екс-нардепа Дмитра Крючкова.

Про це повідомляють на сайті БПП.

"Голослівні звинувачення громадянина Крючкова на адресу Петра Порошенка підпадають під дію статті 383 Кримінального Кодексу України, яка передбачає відповідальність за свідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину", - стверджує адвокат у своєму зверненні.

Тим часом у партії "БПП Солідарність" вважають, що свої дії Крючков координує з оточенням нової влади.

"Цей «кейс» є частиною плану помсти за націоналізацію ПриватБанку, коли держава повинна рятувати кошти десятків мільйонів вкладників, які могли «згоріти» внаслідок дій його приватних власників", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, 22 травня Спеціалізована антикорупційна прокуратура зареєструвала чотири кримінальні провадження за заявами Крючкова. Перша справа стосується планів приватизації енергогенеруючої компанії "Центренерго". Друга справа "Центренерго" стосується закупівель вугілля. Третє провадження відкрито за фактом розкрадання майна і грошей ПрАТ "Нижньодністровська ГЕС" і "Укргідроенерго". Остання справа стосується зловживання службовим становищем посадовими особами "Черкасиобленерго" і черкаського "Азоту".

Сам екс-нардеп є фігурантом справи НАБУ про присвоєння 346 млн гривень "Запоріжжяобленерго", в якому більш ніж 60% акцій належить державі. У липні 2016-го Крючкова оголосили в розшук, а в квітні 2019 року він несподівано повернувся в Україну. Петро Порошенко говорив, що добровільна екстрадиція Крючкова - це передвиборна технологія штабу Володимира Зеленського для його - Порошенка - дискредитації.

17 квітня Крючкова заарештували з заставою 7 млн гривень, яку він незабаром виплатив. Зараз Крючков перебуває на волі і з дозволу САП навіть виїжджав за кордон.

Дмитро Крючков був народним депутатом України Верховної Ради п'ятого скликання від Блоку Юлії Тимошенко, був членом комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram