ГоловнаПолітика

Суд Києва відкрив провадження за позовом Януковича проти його колишнього держадвоката

Суд Києва відкрив провадження за позовом Януковича проти його колишнього держадвоката
Фото: ЕPA/UPG

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом екс-президента України Віктора Януковича проти його колишнього держадвоката Івана Ангеліна.

Про це повідомляють на сайті ОАСК.

"Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження у справі за позовом Віктора Януковича до Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури, третя особа - Іван Ангелін. Справу розглядатимуть у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін", - ідеться в повідомленні.

Янукович у своєму позові вимагає визнати протиправним рішення ВКДКА від 29 березня 2019 року, яким скасовується рішення про притягнення адвоката Ангеліна до дисциплінарної відповідальності та позбавлення його права на зайняття адвокатською діяльністю.

Нагадаємо, 24 січня 2019 року Оболонський районний суд Києва заочно засудив Януковича до 13 років позбавлення волі. Захист екс-президента подав п'ять апеляцій.

Іван Ангелін, адвокат Регіонального центру надання безоплатної вторинної правової допомоги міста Києва. Він був позбавлений права ведення адвокатської діяльності рішенням Кваліфікаційної дисциплінарної комісії адвокатури Києва. Його звинуватили в тому, що він замість захисту клієнта сприяв швидкому отриманню прокуратурою рішення проти нього.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram