ГоловнаПолітика

Мін'юст не може оскаржити призначення Богдана

Среди полномочий министерства нет подачи судебных исков.

Мін'юст не може оскаржити призначення Богдана
Андрей Богдан
Фото: Анна Стешенко

Міністерство юстиції заявляє, що не може оскаржити призначення головою Адміністрації президента Андрія Богдана, який підпадає під дію закону "Про очищення влади". Про це йдеться у відповіді міністерства на запит агентства "Українські новини".

За даними міністерства, Богдан підпадає під дію закону про люстрацію і не має права обіймати посаду голови Адміністрації. Водночас міністерство не може на цей момент оскаржити в суді це призначення.

"У рішенні Палати Верховного Суду від 15.03.2018 у справі №800 / 414/17 за позовом Міністерства юстиції України до Вищої ради правосуддя про визнання протиправним та скасування рішень, зобов'язання вчинити дії Верховний Суд зазначив, що Мін'юст не наділений повноваженнями щодо подання позову в суд під час забезпечення проведення перевірки, передбаченої законом, оскільки таке право прямо не вказано в положенні про Міністерство юстиції України", - сказано в повідомленні.

Мін'юст підкреслює, що листи міністерств, інших центральних органів виконавчої влади не є нормативно-правовими актами, вони мають інформаційний характер і не встановлюють правових норм.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський призначив головою своєї Адміністрації Андрія Богдана - юриста, особистого адвоката олігарха Ігоря Коломойського, а також колишнього чиновника, який обіймав посаду уповноваженого з антикорупційної політики в Кабміні Миколи Азарова в 2010-2014 роках. Імені Богдана немає в Єдиному державному реєстрі люстрованих осіб, тому що його було звільнено з посади до набуття чинності закону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram