ГоловнаПолітика

У Раду проходять чотири партії, ще дві - на межі, - соцопитування

Рейтинг "Слуги народу" в чотири рази більший, аніж у найближчого суперника.

У Раду проходять чотири партії, ще дві - на межі, - соцопитування
Фото: 112.ua

За партію "Слуга народу" на виборах Верховної Ради станом на середину травня готові проголосувати 43,8% виборців (серед тих, хто має намір піти на вибори і визначився з симпатіями).

Про це свідчить опитування групи "Рейтинг", яке проводили 16-21 травня.

За "Опозиційну платформу - За життя" готові проголосувати 10,5% громадян, БПП "Солідарність" - 8,8%, "Батьківщину" - 7,3%, партію "Сила і честь" Ігоря Смешка - 5,1%, партію Святослава Вакарчука - 4,6%, Радикальну партію Олега Ляшка - 3,3%, "Опозиційний блок" - 3,2%.

Рейтинг інших партій - менш ніж 3%.

Антирейтинг партій очолює БПП "Солідарність". Її за жодних обставин не підтримали б 51,9%. У "Слуги народу" антирейтинг найнижчий, лише 4,1%.

Понад 70% респондентів сказали, що підтримують ідею розпуску парламенту і проведення дострокових виборів Верховної Ради. Найвищий рівень підтримки - на півдні і сході України (понад 80%), але і в інших макрорегіонах за розпуск ВРУ виступають не менш ніж 60% опитаних. Певна різниця у ставленні до проведення дострокових виборів спостерігається тільки серед прихильників БПП "Солідарність", більшість яких - проти цієї ініціативи.

Усього було опитано 2000 осіб віком старших за 18 років. Дослідження проводилося методом особистого формалізованого інтерв'ю. Помилка репрезентативності - не більш ніж 2,2%.

Нагадаємо, зараз в Україні діє 5% прохідний бар'єр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram