ГоловнаПолітика

Парубій попросив Зеленського конкретизувати номери законопроектів для розгляду ВР

Під час формування порядку пленарного засідання повинні зазначатися реєстраційні номери та назви законопроектів.

Парубій попросив Зеленського конкретизувати номери законопроектів для розгляду ВР
Фото: Макс Требухов

Голова Верховної Ради Андрій Парубій попросив президента Володимира Зеленського конкретизувати номери законопроектів, запропоновані для розгляду Радою на позачерговому засіданні 22 травня. Про це він повідомив у Twitter.

Відповідний лист з проханням Парубій надіслав Зеленському 21 травня.

У листі повідомляється, що у зв'язку зі зверненням Зеленського Парубій скликав позачергове засідання Ради на 12:00 22 травня. Водночас, відповідно до положень регламенту Ради, під час формування порядку денного пленарного засідання повинні вказуватися, зокрема, реєстраційні номери та назви законопроектів, передбачених для розгляду.

З огляду на це, Парубій попросив Зеленського конкретизувати номери законопроектів для внесення до порядку денного позачергового пленарного засідання.

На цей момент у порядку денному позачергового засідання Ради 22 травня і на сайті Ради вказано два законопроекти без вказівки їх номерів: про внесення змін до закону "Про вибори народних депутатів України" та законопроект про внесення змін до закону "Про державні закупівлі".

Нагадаємо, 20 травня відбулася інавгурація Зеленського. Тоді ж він заявив про достроковий розпуск Верховної Ради.

21 травня Володимир Зеленський попросив голову Верховної Ради Андрія Парубія скликати позачергове пленарне засідання парламенту 22 травня. На порядку денному засідання буде внесення змін до законів України "Про вибори народних депутатів України" та "Про державні закупівлі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram