ГоловнаПолітика

У ГПУ отримали заяву на Коломойського про погрози вбивством

Заяву написали клієнти американського адвоката Джуліані.

У ГПУ отримали заяву на Коломойського про погрози вбивством
Фото: стоп-кадр из видео

У Генпрокуратурі підтвердили надходження заяви громадян США Ігоря Фрумана і Льва Парнаса про те, що нібито олігарх Ігор Коломойський погрожував їм вбивством.

Про це заявила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, передає LIGA.net.

"Так, до нас надійшла вчора така заява в громадську приймальню", - сказала вона.

На запитання, чи є вже якась реакція на заяву, Сарган відповіла: "Наразі ще немає. Реакція повинна бути насамперед у Держбюро розслідувань (ДБР), куди подано. Нам подана копія".

Вона пояснила, що ГПУ зараз в будь-якій новій справі виступає лише в ролі процесуальних керівників. "Тому всі питання повинні бути до безпосередніх слідчих у тій чи іншій справі. У цьому випадку це до ДБР", - сказала Сарган.

Вона уточнила, що про відкриття кримінального провадження рішення ухвалюватиме саме ДБР.

У ДБР повідомили, що на цю мить до них не надходила така заява. У Нацполіції наразі не прокоментували це питання.

Нагадаємо, громадяни Сполучених Штатів Америки Ігор Фруман і Лев Парнас, які є клієнтами особистого адвоката американського президента Дональда Трампа Рудольфа Джуліані, написали заяву українським правоохоронцям на Ігоря Коломойського. За словами адвоката Аліни Самарець, висновок про те, що Коломойський погрожує їм вбивством, її клієнти зробили на підставі його фрази з інтерв'ю про те, що "будуть вони виведені на світло боже".

В інтерв'ю програмі "Схеми" Коломойський розповів про "двох аферистів" зі США, які приїжджали до нього в Ізраїль і розповідали, як треба спілкуватися з Володимиром Зеленським.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram