ГоловнаПолітика

Зустріч Контактної групи з питань Донбасу відбудеться через два тижні

Засідання ТКГ і її робочих груп переносяться на 5 червня.

Зустріч Контактної групи з питань Донбасу відбудеться через два тижні
Фото: twitter.com/BelarusMFA

Наступна зустріч Тристоронньої контактної групи з питань урегулювання ситуації на Донбасі відбудеться через два тижні, 5 червня.

Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ Білорусі в Twitter.

"До уваги ЗМІ: за повідомленням спеціального представника чинного голови ОБСЄ в Україні та ТКГ посла Мартіна Сайдіка, згідно з досягнутим взаєморозумінням учасників, засідання ТКГ і її робочих груп переносяться на 5 червня 2019 року", - йдеться в повідомленні.

Інших подробиць не повідомляють.

Нагадаємо, 19 травня представник України в переговорах ТКГ Євген Марчук заявив про вихід із Мінського процесу. Екс-міністр оборони, екс-секретар РНБО, екс-прем'єр-міністр України, генерал армії Євген Марчук став представником України в ТКГ у листопаді 2018 року після того, як з цієї посади звільнився Леонід Кучма. До цього з 2014 року Марчук представляв Україну в групі з безпеки.

Раніше з посади уповноваженого Порошенка з мирного врегулювання на Донбасі звільнилася Ірина Геращенко.

12 лютого 2015 року учасники програми ТКГ у Мінську підписали "Комплекс заходів для виконання Мінських домовленостей". Ці домовленості, зокрема, передбачали негайне і всеосяжне припинення вогню в окремих районах Донецької та Луганської областей, а також відведення важкого озброєння обома сторонами на рівні відстані. Передбачалося також відновлення Україною повного контролю над держкордоном; виведення з Донбасу російських найманців і незаконних збройних формувань і техніки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram