ГоловнаПолітика

Будівлю ВККС другий день блокують невідомі активісти

До них прибув голова Ради суддів Олег Ткачук для переговорів.

Будівлю ВККС другий день блокують невідомі активісти
ВККС второй день блокируют неизвестные "активисты"
Фото: facebook.com/judiciarypressoffice

Невідомі продовжують блокувати будівлю Вищої кваліфікаційної комісії суддів у Києві.

Про це повідомила прес-служба Ради суддів у Фейсбуці.

"Уже другий день невідомі "активісти" блокують вхід у ВККС. Невідомі називають себе "громадськими активістами", але відмовляються назвати громадську організацію або пред'явити документи, що підтверджують правдивість їхніх слів", - сказано в повідомленні.

До мітингувальників прибув голова Ради суддів Олег Ткачук та почав з ними переговори.

Фото: facebook.com/judiciarypressoffice

Як відзначає "Судово-юридична газета", більшість "активістів" - старшого шкільного віку та пенсіонери. Спочатку вони просто блокували вхід у будівлю, але вранці 21 травня в їхніх діях з'явилися нововведення.

Фото: facebook.com/judiciarypressoffice

"Так, тепер кого пропускати в будівлю Комісії, а кому перешкоджати, вони визначають за наявним у них списком з фотографіями. Однак до 12:00 вівторка будь-які активні спроби перешкодити потрапити в будівлю ВККС раптово припинилися. Крім того, прямо на ганку будівлі Комісії розташувалися кілька громадян пенсійного віку, один з яких вирішив перекусити заздалегідь принесеною їжею прямо на сходинках", - зазначає видання.

Протестувальники, як і раніше, не говорять, яку організацію вони представляють, але один із них розповів журналістам, що їх перебування під ВККС "пов'язане із запрошенням зацікавленої особи".

"Також деякі учасники акції розповіли, що представляють якусь громадську організацію «Чесна країна», але що це за організація, і в чому полягають цілі її діяльності, пояснити не змогли. Проте одна із заявлених ними вимог - відставка голови ВККС Сергія Козьякова і його заступника Станіслава Щотки.

У самій Комісії вважають, що акція "активістів" пов'язана з діями одного з претендентів на посаду члена ВККС, призначення якого зараз оскаржується в судовому порядку.

Нагадаємо, що під будівлею ВККС "активісти" з'явилися вранці 20 травня. Приблизно до 14:00 вони блокували вхід у будівлю, але після того, як з ними особисто поговорив голова ВККС Козьяков, розійшлися. 20-21 травня ВККС повинна була провести кваліфікаційне оцінювання суддів Окружного адмінсуду.

Раніше, 15 травня, Окружний адмінсуд Києва позбавив повноважень Козьякова і Щотку. Суд вважає, що у Козьякова і Щотки закінчився чотирирічний термін повноважень, оскільки вони були призначені на посади в 2014 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram