ГоловнаПолітика

Гройсман зустрівся з делегацією МВФ

21 травня місія Фонду розпочала роботу в Україні.

Гройсман зустрівся з делегацією МВФ
​Гройсман встретился с делегацией МВФ
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман провів зустріч із місією Міжнародного валютного фонду.

Про це повідомляють на сайті уряду.

"Прем'єр-міністр Володимир Гройсман зустрівся з представниками місії Міжнародного валютного фонду. Сьогодні, 21 травня, місія почала роботу в Україні. Така співпраця важлива для обох сторін, передусім з огляду на виконання програми реформ, підтримання фінансової стабільності держави і продовження діалогу з іншими партнерами та інвесторами України", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що на зустрічі також була присутня міністр фінансів Оксана Маркарова. Інших подробиць зустрічі не повідомляють.

Нагадаємо, 22 травня Гройсман має подати у відставку. Він вважає, що після його відставки президент Володимир Зеленський повинен провести переговори з місією МВФ і домовитися про перегляд програми.

18 грудня Рада директорів МВФ затвердила нову кредитну програму для України і прийняла рішення про виділення першого траншу в розмірі $1,4 млрд. Перший транш МВФ у рамках нової кредитної програми України перерахували 21 грудня 2018 року. Черговий транш МВФ необхідний для підтримки фінансової стабільності України і уникнення настання технічного дефолту.

Відзначимо, що до приїзду місії Рада не виконала один із "маяків" МВФ - не встигла затвердити законопроект №2413а про розділення повноважень Нацфінпослуг між Нацбанком і Нацкомісією з цінних паперів і фондового ринку ("спліт"). Проект був у порядку денному на четвер, 16 травня, але депутати до нього не дійшли. Замість вимог Фонду депутати виконали вимоги "євробляхерів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram