ГоловнаПолітика

Журналісти Bihus.info розшукали незадеклароване майно Кернеса

Харківський мер не декларує нерухомість своєї цивільної дружини.

Мер Харкова Геннадій Кернес жодного разу не задекларував майно своєї цивільної дружини Оксани Гайсинської. В її активі автопарк дорогих автомобілів і нерухомість. Про це повідомляє розслідуванні "Bihus.info".

Кернес декларує тільки оренду кімнати в будинку пенсіонера і готельний номер. З 2015 року Гайсинська володіє квартирою площею 150 кв. м поряд з урядовим кварталом Києва, ринкова вартість якої приблизно 25 млн гривень. Ще дві квартири Гайсинської загальною площею 300 кв. м - у Харкові, їх ринкова вартість - понад 300 тис. доларів.

Журналісти розслідували, що в 2014 році Гайсинська разом зі своїм сином Родіоном Гайсинським відпочивали в готелі Anantara kihavah на Мальдівах. Ціна за тиждень проживання становить близько 500 тис. гривень. У 2015 році Гайсинська відпочивала на Сейшельських островах у готелі Fregate Private Island.

Майже щороку сім'я Кернеса відпочиває в п'ятизірковому готелі Palace Merano в Італії. Журналісти знайшли місце розташування готелю завдяки деталям, які потрапили на знімок.

Крім того, Кернес з 2015 року отримав прибуток від задекларованої ним компанії "Фінекс-капітал" у розмірі 60 млн гривень. "Фінекс" - компанія з управління активами, створена ще в 2006 році. Її засновником вказано Ігоря Когута, бізнес-партнера сина Геннадія Кернеса Данила Привалова. У портфелі "Фінекс" кілька компаній, які отримують гроші з міського бюджету. Наприклад, будівельна компанія "ДСК-Рівень" за останні 3 роки отримала замовлень з бюджету майже на 200 млн гривень.

Також повідомляють, що бюджетні підряди отримують низка компаній людей із найближчого бізнес-оточення Кернеса. Це такі компанії, як "Інтернет+" голови департаменту будівництва і дорожнього господарства Харківської міськради Володимира Чумакова, ТОВ "Діана", яка володіє ринками, сина Кернеса Данила Привалова та інші.

Нагадаємо, раніше Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло припис меру Харкова Геннадію Кернесу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram