ГоловнаПолітика

Зеленський заявив про намір продовжити політику щодо посилення антиросійських санкцій

Україна сподівається на продовження співпраці з Євросоюзом.

Зеленський заявив про намір продовжити політику щодо посилення антиросійських санкцій
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з віце-президентом Європейської комісії з питань Енергетичного союзу Марошем Шефчовичем.

Співрозмовники обговорили широке коло питань співпраці між Україною та Європейським Союзом, а також протидію агресії Кремля на Донбасі, перспективи деокупації Криму, проведення чергового раунду тристоронніх переговорів у форматі Україна-ЄС-Росія щодо підготовки до укладення газового контракту, передає прес-служба голови держави.

"Як президент України розраховую на подальшу підтримку Єврокомісії в рамках переговорного процесу між Україною, ЄС і РФ з метою укладення контракту на транзит російського природного газу через Україну після 2019 року. Ми також будемо вдячні за солідарну позицію ЄС у питанні протидії реалізації будівництва газопроводу "Північний потік-2", - зазначив Володимир Зеленський.

Голова держави заявив, що хотів би бачити Україну справжньою, а головне - цінною і рівноправною країною серед інших країн Європейського Союзу.

Він підкреслив, що зараз перед нашою державою стоїть кілька викликів, головним з яких є закінчення війни на Донбасі.

Володимир Зеленський відзначив важливість посилення санкцій проти країни-агресора - Росії.

"Посилення санкцій щодо Російської Федерації через агресію - це наша дійсно велика надія. Я сподіваюся, що санкційний тиск з боку ЄС буде продовжуватися. Для нас це дуже важливо - не на словах. Це життєво важливо для України і тих людей, яких ми втрачаємо на Донбасі", - наголосив Зеленський.

Президент зазначив, що Україна сподівається на продовження співпраці з Євросоюзом. Він сказав, що для цього українська сторона готова проводити додаткові зустрічі. "Щоб Європейський Союз знав і не сумнівався, що Україна готова йти правильними, чесними кроками в ЄС", - додав Володимир Зеленський.

Зі свого боку віце-президент Європейської комісії з питань Енергетичного союзу привітав Володимира Зеленського з перемогою на президентських виборах і вступом на посаду.

Він також відзначив, що ЄС високо цінує продовження європейської політики України. Крім цього, Марош Шефчович побажав президентові України успіхів у роботі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram