ГоловнаПолітика

ЦВК: суд не зможе зупинити дострокові вибори в Раду

"Жодне судове рішення не зможе зупинити виборчий процес".

ЦВК: суд не зможе зупинити дострокові вибори в Раду
Наталья Бернацкая
Фото: Макс Требухов

Після початку виборчої кампанії, тобто з наступного дня після оприлюднення указу президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради, жодне судове рішення не зможе зупинити виборчий процес.

Про це розповіла секретар Центральної виборчої комісії Наталія Бернацька, передає "Інтерфакс-Україна".

"Згідно з нормами чинного законодавства, якщо виборчий процес почався, то жодне з рішень судів не може зупинити його. Щойно буде оприлюднено указ (указ президента про розпуск Верховної Ради) з наступного дня ми будемо вже у виборчому процесі", - зазначила вона.

Нагадаємо, у понеділок, 20 травня, відбулася інавгурація Зеленського. Він зачитав присягу на урочистому засіданні парламенту і з цього моменту вступив на посаду президента України. У своїй промові він заявив про розпуск парламенту і запропонував піти у відставку Кабінету Міністрів. Консультації президента з лідерами фракцій відбудуться у вівторок, 21 травня.

16 травня фракція "Народний фронт" спробував запобігти розпуску Ради, оголосивши про свій вихід з коаліції. Спікер Андрій Парубій оголосив, що з цього дня починається 30-денний відлік часу, впродовж якого можуть проходити консультації про створення нової більшості. До моменту його завершення в Зеленського точно не буде ніяких законних повноважень для розпуску Ради.

Однак навіть колишні партнери НФ по коаліції з БПП визнають, що дії "фронтовиків" не мають великого значення, і якщо Зеленський захоче, то зможе розпустити парламент, адже коаліції де-факто не існувало з 2016 року. Детальніше про це читайте в статті "«Вигадав особисто Яценюк»: «НФ» страхує Верховну Раду від розпуску".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram