ГоловнаПолітика

Суд розгляне апеляцію на вирок Януковича 13 червня

Його адвокати подали 6 апеляцій з початку року.

Суд розгляне апеляцію на вирок Януковича 13 червня
Фото: prm.ua

Київський апеляційний суд почне розгляд апеляції на вирок колишньому президенту Віктору Януковичу 13 червня. Про це йдеться в розкладі розгляду справ на сайті суду.

Відзначають, що в період січня-березня цього року суд отримав 6 апеляцій адвокатів засудженого. 5 березня справу повернули до суду першої інстанції для виправлення одруків і роз'яснень вироку.

20 березня суд першої інстанції відмовився роз'яснювати вирок і виправляти одруки, на які вказав захист Януковича. Цю постанову адвокати теж оскаржили, проте суд залишив цю скаргу без розгляду.

17 травня Апеляційний суд призначив справу до розгляду. Сам процес розпочнеться 13 червня о 10:00.

Апеляцію на вирок розгляне колегія суддів у складі Юрія Трясуна, Сергія Новова, Івана Мосьондза, Олександра Журавля та Оксани Павленко.

Нагадаємо, 24 січня Оболонський районний суд Києва заочно засудив колишнього президента України Віктора Януковича до 13 років позбавлення волі.

Прокуратура пред'явила Януковичу звинувачення за ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни); ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Спочатку прокуратура просила суд засудити Януковича до 15 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram