ГоловнаПолітика

Вакарчук пообіцяв, що в списку його партії чинних нардепів не буде

"Ми не очікуємо від старої системи виборів чесних змін".

Вакарчук пообіцяв, що в списку його партії чинних нардепів не буде
Фото: Ірена Скуратовська

Співак Святослав Вакарчук, який створив партію "Голос" для участі в парламентських виборах у жовтні 2019 року, заявив, що в її списку не буде чинних народних депутатів.

"Якщо виборче законодавство не буде змінено перед парламентськими виборами - зміни не відбудуться. Ми не очікуємо від старої системи виборів чесних змін. Тому наш список не буде складатися з чинних народних депутатів. Хоча є багато чудових депутатів, з якими збігаються наші погляди й цінності", - сказав лідер "Голосу" в ефірі ТСН.

Святослав Вакарчук заявив, що не балотувався на пост президента, оскільки "справжні зміни" робляться в парламенті.

"Я вважаю, що сьогодні те місце, де робляться справжні зміни, які стосуються українських громадян, що стосується їхнього добробуту, що стосується боротьби з корупцією, вільної економіки, в парламенті. Тому я не вагаючись прийняв рішення йти на вибори до парламенту", - пояснив Вакарчук.

За словами співака, його політична сила планує прийти в українську політику "всерйоз і надовго".

Нагадаємо, 2007 року на позачергових виборах до Верховної Ради Вакарчук був 15-м номером у списку "Нашої України - Народної самооборони", отримав депутатський мандат, але через рік добровільно склав повноваження.

У вересні 2018 року Вакарчук повідомив, що готовий "змінювати країну", натякнувши на повернення в політику. Напередодні президентських виборів ці слова могли бути сприйняті як намір балотуватися, але в січні 2019 року  Вакарчук оголосив, що не висуватиме своєї кандидатури.

Водночас Вакарчук пообіцяв, що не залишатиметься "в стороні" і має намір разом зі своєю командою працювати над перемогою проєвропейських сил в Україні

Переможець президентських виборів Володимир Зеленський у березні 2019 року говорив, що готовий був поступитися Вакарчуку.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram