ГоловнаПолітика

Яценюк заявив, що не поважає людей, які поважають Сталіна

"Мене дивує те, що 30% українців сьогодні говорять, що це лідер, який заслуговує на повагу".

Колишній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що ті, хто поважає колишнього керівника СРСР Йосипа Сталіна, не гідні його поваги.

"Мене не дивує, що в Росії 70% громадян до сьогодні підтримують Сталіна. Але мене дивує те, що близько 30% українців сьогодні говорять, що це лідер, який заслуговує на повагу. Такі люди в мене поваги не мають. Оскільки вони мають поважати своїх предків, нашу країну, нашу державу й українську гідність", - сказав Яценюк у День пам'яті жертв політичних репресій, йдеться на сайті "Народного фронту".

Фото: nfront.org.ua

Яценюк вважає, що Сталін - такий самий злочинець, як і Гітлер.

"Російський більшовицький режим нищив Україну. А послідовники Сталіна, які сьогодні сидять у Москві у вигляді путінського режиму, продовжують далі це робити", - заявив колишній український прем'єр.

На його думку, запобігти реваншу - це, передусім, не дати Росії можливості відновити свої історичні особистості в Україні.

У зв'язку з цим лідер "Народного фронту" сказав, що коли нині порушується питання скасування декомунізації, це означає, що "послідовники Сталіна вирішили увічнити в пам'яті українського народу тих, хто вбивав українців".

"Це ж не просто питання зміни назви вулиць. Це не просто питання знищення монументів тих, хто знищував наш народ. Це питання нашої пам'яті та нашої гідності", - наголосив він.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram