ГоловнаПолітика

Зеленський пообіцяв Раді неприємності за інавгурацію 20 травня

"Рада створила неприємності нам, а ми, обіцяю, зробимо їм".

Зеленський пообіцяв Раді неприємності за інавгурацію 20 травня
Фото: Макс Левин

Обраний президент Володимир Зеленський пообіцяв створити Верховній Раді неприємності за призначення інавгурації на 20 травня.

Про це він сказав у відеозверненні, опублікованому у фейсбуці в суботу.

"Інавгурацію президента України призначено на 20 травня. Ми наполягали, щоб інавгурація відбулася 19, щоб це був вихідний день, щоб не створювати проблем і транспортних заторів для киян. Ну, Рада вже як проголосувала, так проголосувала... Рада створила неприємності нам, а ми, обіцяю, зробимо їм", - сказав він. 

Нагадаємо, що Зеленський після вступу на посаду може видати указ про розпуск Верховної Ради і призначення дострокових парламентських виборів.

16 травня фракція "Народний фронт" спробувала зіграти на випередження, оголосивши про свій вихід з коаліції. Спікер Андрій Парубій оголосив, що з цього дня починається 30-денний відлік часу, протягом якого можуть проходити консультації про створення нової більшості. До моменту його завершення Зеленський точно не матиме жодних законних повноважень для розпуску Верховної Ради.

Однак навіть колишні партнери НФ по коаліції з БПП визнають, що дії "фронтовиків" не мають великого значення, і якщо Зеленський захоче, він зможе розпустити парламент, адже коаліції де-факто не існувало з 2016 року. Докладніше про це читайте в статті "Придумав особисто Яценюк": НФ страхує Верховну Раду від розпуску".     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram