ГоловнаПолітика

Держдеп США запропонував призначити в Україні замість посла тимчасового повіреного, - ЗМІ

На цю посаду можуть висунути Вільяма Тейлора, який був послом в Україні в 2006-2009 роках.

Держдеп США запропонував призначити в Україні замість посла тимчасового повіреного, - ЗМІ
Уильям Тейлор

Державний департамент США запропонував призначити в Україні замість посла тимчасового повіреного. Про це пише ZN.ua з посиланням на власні дипломатичні джерела.

За інформацією видання, найбільш ймовірне призначення на цю посаду Вільяма Тейлора, який працював послом у Києві в 2006-2009 роках.

"Йому Держдеп зробив пропозицію, над якою виконавчий віце-президент Інституту миру США ще думає", - йдеться в матеріалі.

"Незабаром до Києва буде призначений тимчасовий повірений, який, судячи з усього, керуватиме посольством мінімум рік, а то і до самих президентських виборів-2020", - пише ZN.ua.

Нагадаємо, в лютому цього року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков представив в Інституті миру США, який очолює Вільям Тейлор, свій план деокупації Донбасу.

Раніше глава МЗС Павло Клімкін заявив, що на посаду посла США в Україні розглядаються дві кандидатури.

Нагадаємо, 6 травня стало відомо, що посол США Марі Йованович 20 травня завершує роботу в Україні. 25 березня Дональд Трамп молодший, син президента США, закликав зняти посла США в Україні Марі Йованович з посади після її критичних зауважень на адресу адміністрації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram