ГоловнаПолітика

Представники Росії на інавгурацію Зеленського не запрошені, - МЗС

Церемонію відвідають президенти п'яти європейських країн.

Представники Росії на інавгурацію Зеленського не запрошені, - МЗС
Фото: golos.ua

Російська Федерація не була запрошена для участі в церемонії інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського.

Про це прес-секретар Міністерства закордонних справ України Катерина Зеленко заявила телеканалу "112 Україна".

"Російська Федерація не була запрошена на ці заходи. Ми запрошували наших партнерів і ті держави, які, звичайно, активно співпрацюють з Україною, є нашими партнерами і друзями", - сказала Зеленко.

Раніше повідомлялося, що на інавгурацію Зеленського приїдуть п'ять президентів Європи. Зазначалося, що церемонію відвідають президенти Латвії, Литви, Естонії, Грузії та Угорщини.

Також у заході візьмуть участь прем'єр-міністр Молдови Павел Філіп, віце-президент Європейської комісії Марош Шефчович, глава парламенту Азербайджану Октай Сабір оглу Асадов, віце-прем'єр-міністр Румунії Ганна Бірчал, міністр закордонних справ Кенії Моніка Джума, міністр оборони Канади Харджит Сінгх Саджан, держсекретар Міністерства закордонних справ Хорватії Здравка Бушич, перший заступник міністра закордонних справ Греції.

Крім згаданих осіб, також приїде посол Ізраїлю Йоель Ліон, помічник генсека НАТО з політичних питань і політики безпеки Алехандро Альваргонзалес, посол Франції Ізабель Дюмон.

Нагадаємо, 16 травня Верховна Рада призначила інавгурацію обраного президента Володимира Зеленського на 20 травня на 10 ранку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram