ГоловнаПолітика

Зеленський запросив охочих у день інавгурації в Маріїнський парк (оновлено)

Маріїнський парк під час інавгурації буде відкритий, що є незвичайним для таких подій.

Зеленський запросив охочих у день інавгурації в Маріїнський парк (оновлено)
Владимир Зеленский
Фото: kvartal95.com

Обраний президент Володимир Зеленський закликав усіх охочих зібратися перед інавгурацією в Маріїнському парку 20 травня.

Про це він написав у Facebook.

"Я дуже хотів би скласти президентську присягу перед вами, дивлячись народу в очі. Але, на жаль, за регламентом це відбудеться в залі Верховної Ради перед депутатами. Там же на великих екранах ви зможете побачити мою клятву вам. Буду відчувати, що ви поруч", - написав він.

Оновлення. Як стало відомо "Інтерфакс-Україна", Маріїнський парк під час інавгурації буде відкритий, що є незвичайним для таких подій.

Практично не буде перекрито рух, за винятком невеликої ділянки вулиці Грушевського біля самої Верховної Ради і вулиці Садової - для під'їзду делегацій з гостями.

Радник Зеленського з політичних питань Дмитро Разумков заявив, що після інавгурації Зеленський вирушить в Маріїнський палац, де будуть зустрічі з представниками іноземних делегацій, світовими лідерами. Після цього він вирушить на своє робоче місце в Администарцию президента на вул. Банковій і розпочне виконання своїх функціональних обов'язків.

"Але думаю, що ми будемо шукати можливість все-таки створення більш відкритого і більш демократичного офісу для президента", - заявив Разумков в ефірі 112 Україна.

Нагадаємо, 16 травня Верховна Рада призначила інавгурацію обраного президента Володимира Зеленського на 20 травня на 10 ранку. За це проголосували 315 народних депутатів.

Цього самого дня президент Петро Порошенко підписав указ про інавгурацію. В Адміністрації президента відбулася зустріч команди новообраного президента Володимира Зеленського з командою Петра Порошенка, на якій обговорювалися питання організації інавгурації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram