ГоловнаПолітика

Турчинов подав у відставку

"Готовий безпосередньо на військовій службі в будь-якому військовому підрозділі або військовому формуванні і надалі захищати нашу країну".

Турчинов подав у відставку
Фото: rnbo.gov.ua

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Турчинов подав у відставку в зв'язку з припиненням повноважень Президента Петра Порошенка. Про це йдеться в заяві прес-служби.

"У зв'язку з припиненням повноважень Президента України, який призначав мене на посаду, прошу розглянути питання про припинення, відповідно до законодавства, моїх повноважень як Секретаря Ради національної безпеки і оборони України. З огляду на продовження збройної агресії Російської Федерації проти України, готовий безпосередньо на військовій службі в будь-якому військовому підрозділі або військовому формуванні і надалі захищати нашу країну", - йдеться в заяві.

Турчинов обіймав посаду секретаря РНБО з грудня 2014 року. За його ініціативи були прийняті поправки до закону про РНБО, якими розширено компетенцію РНБО щодо прийняття рішення щодо невідкладних заходів для розв'язання кризових ситуацій, що загрожують національній безпеці України, а також координації та контролю діяльності органів виконавчої влади у сферах протидії корупції, забезпечення громадської безпеки та боротьби зі злочинністю.

Нагадаємо, раніше про відставку заявили заступник голови Олексій Філатов, Костянтин Єлісєєв, Віталій Ковальчук, представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко та уповноважений Президента України з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram