ГоловнаПолітика

Порошенко звільнив заступника голови АП Єлісєєва (оновлено)

Єлісєєв обіймав посаду заступника глави адміністрації президента з 15 липня 2015 року.

Порошенко звільнив заступника голови АП Єлісєєва (оновлено)
Фото: 1tv.ru

Заступник глави адміністрації президента Констянтин Єлісєєв, який займався зовнішньою політикою, подав у відставку. Про це сьогодні повідомила "Європейська правда" з посиланням на власні джерела в АП.

За даними видання, поки Єлісєєв лише подав заяву, але співрозмовник висловив упевненість, що її задовольнить ще чинний глава держави.

"Ми відкриваємо простір для нової команди", - зазначив він.

Оновлення. Єлісєєв підтвердив інформацію про свою відставку. Про це він заявив в ефірі одного з українських телеканалів, передає Інтерфакс-Україна.

"Так, ця інформація відповідає дійсності. Сьогодні, коли була оголошена дата інавгурації, я подав президенту прохання про відставку", - сказав Єлісєєв.

Також він заявив про готовність допомагати своєму наступникові порадами і розповісти про пріоритети в роботі на цій посаді.

"Я прихильник такої європейської традиції - прийшла нова команда, не тримаємось за крісла, спокійно передаємо (справи - ред.), підготували всі досьє. Я навіть готовий покласти на свій стіл пріоритети, над якими варто працювати, для мого наступника, якого, на жаль, поки не знаю", - сказав він.

Оновлення 23:23. Президент Петро Порошенко звільнив Костянтина Єлісєєва з посади заступника глави Адміністрації Президента. Відповідний указ опублікований на сайті глави держави.

"Звільнити Єлісєєва Костянтина Петровича з посади заступника глави Адміністрації Президента України", - йдеться в указі Президента №231 від 16 травня.

Єлісєєв зайняв посаду заступника голови адміністрації президента 15 липня 2015 року, до того протягом п'яти років очолював представництво України в ЄС.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо про відставку заступника голови АП Олексія Філатова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram