ГоловнаПолітика

Нардеп Тетерук відкликав свою постанову про проведення інавгурації 28 травня

Депутат пропонує проголосувати за дату 20 травня.

Нардеп Тетерук відкликав свою постанову про проведення інавгурації 28 травня
Андрей Тетерук
Фото: Макс Требухов

Депутат Верховної Ради Андрій Тетерук відкликає свою постанову про проведення інавгурації обраного президента Володимира Зеленського 28 травня і пропонує визначитися з точною датою 20 травня.

Про це він заявив, виступаючи з трибуни парламенту, передає "Цензор.НЕТ".

"19 травня - день, коли ми вшановуємо пам'ять жертв політичних репресій ... Ми не можемо об'єднувати дні, коли ми вшановуємо пам'ять закатованих українців з урочистостями з приводу інавгурації президента. В результаті дискусії було знайдено компромісне рішення, що саме 20 травня стане наступною датою, коли нардепи будуть готові віддати голоси за день проведення інавгурації. Тому 28 травня втрачає свою актуальність, я відкликаю свою постанову і пропоную проголосувати за 20-те, щоб проголосувати і рухатися далі", - сказав Тетерук.

Нагадаємо, обраний президент Володимир Зеленський закликав Раду призначити інавгурацію на 19 травня.

15 квітня Комітет з питань регламенту і організації роботи Верховної Ради розглянув усі сім проектів постанови про дату інавгурації Зеленського і одностайно рекомендував їх розглянути в парламенті. Присяга нового президента різними постановами пропонується на 17, 19, 26 і 28 травня.

Сам Зеленський хоче проведення інавгурації 19 травня, а не 28-го, тому що 27 число - останній термін, коли обраний президент міг би розпустити парламент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram