ГоловнаПолітика

Порошенко провів прощальну зустріч з послами G7

Президент закликав не припиняти підтримку України.

Порошенко провів прощальну зустріч з послами G7
Порошенко здоровается с послом Италии Давиде Ла Чечилия, на заднем плане - посол Великобритании Джудит Гоф
Фото: president.gov.ua / Николай Лазаренко

Президент Петро Порошенко, який складе повноваження найближчими днями, 15 травня провів прощальну зустріч з послами "Великої сімки" та Європейського союзу.

Про переговори повідомила прес-служба глави держави.

Президент України подякував послам за підтримку України з боку G7 і ЄС за останні п'ять років і закликав не припиняти її. "Я звертаюся до вас з проханням продовжити підтримку України, особливо враховуючи ситуацію з безпекою. Продовжити підтримку нашої країни на шляху реформ. Це надзвичайно важливо", - сказав глава держави.

Порошенко сказав, що питання України - об'єднувальний елемент у зовнішній політиці "Великої сімки" та Європейського Союзу і має залишитися таким у майбутньому.

Окрему увагу було приділено питанню продовження політики санкцій проти Росії, а також консолідації міжнародних зусиль для звільнення українських заручників і моряків, які незаконно утримуються Росією.

Під час зустрічі говорили також про прогрес України на шляху реформ. Посол Франції Ізабель Дюмон від імені послів "сімки" зазначила успішність банківської реформи, децентралізації, зміни у судовій системі, боротьбу з корупцією, встановлення верховенства права і реформ в енергетичному секторі.

"Ви змінили країну за останні п'ять років. У цьому немає жодних сумнівів. Це незаперечний факт. Україна сьогоднішня не має нічого спільного з Україною 2014 року. І ми всі розуміємо ваш особистий внесок у цьому прагненні. Ви наблизили Україну до Європейського Союзу", - сказав своєю чергою глава представництва ЄС Хюг Мінгареллі.

Нагадаємо, що Порошенко посів друге місце на виборах президента України, поступившись акторові Володимиру Зеленському. Інавгурація Зеленського повинна відбутися в період з 17 по 28 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram