ГоловнаПолітика

Обвинувачений у хабарництві депутат Розенблат подав позов до Порошенка і Ситника

Депутат намагається скинути директора НАБУ.

Обвинувачений у хабарництві депутат Розенблат подав позов до Порошенка і Ситника
Фото: Україна Молода

Депутат Верховної Ради Борислав Розенблат, якого мають судити за хабар та зловживання впливом, подав позов до президента Петра Порошенка та директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника.

Про це йдеться на сайті Окружного адміністративного суду Києва, в який надійшов адміністративний позов.

Розенблат просить суд встановити відсутність у Президента України повноважень для призначення директора НАБУ, а у директора НАБУ - компетенції для виконання обов'язків. Також пропонується визнати протиправними дії Ситника на посаді.

ОАСК наразі не відкрив провадження за позовом.

Нагадаємо, що НАБУ свого часу відправило Розенблата під суд. Депутат звинувачується у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) і ст. 369-2 (зловживання впливом).

У 2016 році в рамках розслідування нелегального видобутку бурштину на нардепа Розенблата вийшла агент НАБУ. Вона назвалася представником компанії "Фуджейра" з ОАЕ, яка нібито мала намір видобувати і експортувати бурштин з Житомирської області. Депутат повинен був допомогти агенту отримати ліцензію на користування надрами і разом з Поляковим внести законодавчі поправки в Митний та Податковий кодекс спеціально під "Фуджейру", зокрема, щоб компанія платила меншу ренту за видобуток бурштину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram