ГоловнаПолітика

Дату інавгурації призначить Парубій, якщо ВР не ухвалить жодну депутатську постанову

Проекти постанов повинні розглядатися в тій послідовності, в якій реєструвалися.

Дату інавгурації призначить Парубій, якщо ВР не ухвалить жодну депутатську постанову
Фото: facebook.com/TeterukAndrii

Якщо парламент не затвердить голосуванням жоден з проектів постанов про призначення інавгурації Зеленського, то цим рішенням розпоряджатиметься Голова Верховної Ради. Про це розповів в.о. голови регламентного комітету парламенту Павло Пинзеник, передає "Інтерфакс-Україна".

"Далі можливий розвиток подій двома шляхами. Голова Верховної Ради зобов'язаний у будь-якому випадку - це його регламентний обов'язок - провести консультації з новообраним президентом щодо дати проведення урочистого засідання та запропонувати якесь рішення Верховній Раді України, сподіваюся, загальне", - сказав Пинзеник.

Крім цього, він припустив, що може бути зареєстровано ще один проект постанови про призначення дати інавгурації "того чи іншого авторства".

Пинзеник зазначив, що якщо жодна з винесених на голосування постанов не набере необхідної кількості голосів, дату інавгурації призначатиме спікер парламенту Андрій Парубій.

"Якщо жодна з тих постанов, які будуть винесені на голосування, не набере достатньої кількості голосів, і голова Верховної Ради одноосібно визначить таку дату за результатами консультацій з президентом - так воно і буде. Додаткового голосування Верховної Ради не потрібно", - пояснив Пинзеник.

Говорячи про розгляд проектів постанов, Пинзеник сказав, що вони повинні розглядатися в тій послідовності, в якій реєструвалися.

Нагадаємо, Зеленський хоче інавгурації 19 травня, але частина депутатів наполягають на 28 травня, тому що 27 число - останній термін, коли обраний президент може розпустити парламент.

Сьогодні, 15 квітня Комітет з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради України на засіданні в середу розглянув всі сім проектів постанови про дату інавгурації Володимира Зеленського і одноголосно рекомендував їх завтра розглянути в парламенті.

Присяга нового президента різними постановами пропонується на 17, 19, 26 і 28 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram