ГоловнаПолітика

Київрада ввела обмеження для російського бізнесу

Юрособи з російським капіталом не зможуть отримувати землю в столиці України.

Київрада ввела обмеження для російського бізнесу
Фото: kyivcity.gov.ua

Київська міська рада 15 травня проголосувала за введення заборони на передачу комунального майна та землі юридичним особам з російським капіталом.

Про це йдеться на сайті Київради.

Мораторій, який підтримав 61 депутат, стосується передачі майна та земельних ділянок комунальної власності територіальної громади Києва у власність або користування юридичним особам, у статутному капіталі яких частка держави-агресора становить понад 25% або кінцевим бенефіціаром яких є держава-агресор.

"Таке рішення дійсно назріло вже давно. Переконаний, що подібну заборону потрібно встановити на всеукраїнському рівні. Тому дуже вірю в те, що всі українські міста візьмуть приклад зі столиці і приймуть аналогічні рішення", - прокоментував результати голосування один з ініціаторів рішення, депутат Київради Олег Петровець.

Він висловив сподівання, що рішення Київради ляже в основу законопроекту, який на загальнонаціональному рівні заборонить продаж і передачу в оренду української землі і майна представникам країни-агресора.

Нагадаємо, 15 травня Кабінет Міністрів ввів нові санкції проти Росії, які передбачають спецмита майже на всі товари і повне ембарго на цемент і фанеру

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram