ГоловнаПолітика

Депутата Чернігівської міськради затримали за шантаж будівельної компанії

Сума хабара повинна була становити 50 тисяч доларів.

Депутат Чернігівської міської ради, який очолює постійну комісію з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин, і директор комунального підприємства "Чернігівбудінвест" попалися на вимаганні хабара в розмірі 50 тисяч доларів.

Депутата затримали в Києві, директора підприємства - в Чернігові, повідомила прес-служба поліцейського департаменту захисту економіки

Фото: npu.gov.ua

Фото: npu.gov.ua

За версією слідства, гроші вимагали від будівельної компанії за виділення земельної ділянки під багатоквартирний житловий будинок. У разі відмови вони погрожували влаштувати забудовнику проблеми з правоохоронними органами.

Підозрюваних затримали під час отримання першої частини хабара в розмірі 25 тисяч доларів.

Їм закидають ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу - одержання неправомірної вигоди.

Імена затриманих не вказані, але на сайті міськради зазначено, що постійну комісію з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин очолює Іван Бакшун, а на сайті "Чернігівбудінвесту" директором вказано Валерія Горбатова.

Фото: npu.gov.ua

Нагадаємо, 14 травня за схожих обставин затримали депутата Черкаської обласної ради. Він вимагав хабар від директора будівельного товариства за сприяння у вирішенні питання про внесення змін до детального плану території ділянки площею 5 га в одному з сіл Черкаської області, щоб надалі передати її в оренду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram