ГоловнаПолітика

"Народний фронт" закликав колег підтримати ПЦУ

Депутат закликав сказати рішуче "ні" всім спробам розхитати ситуацію навколо Православної церкви України.

"Народний фронт" закликав колег підтримати ПЦУ
Фото: nfront.org.ua

Фракція "Народний фронт" закликає колег підтримати Українську православну церкву і не допустити розхитування ситуації навколо неї. Про це заявив представник фракції Віктор Єленський під час виступу з парламентської трибуни.

"Томос, який отримала Православна церква України - такий же, як отримала православна церква Албанії та Сербії, Болгарії та Румунії, Польщі та Чеських земель. Є тільки одна відмінність: ніколи, ніде, ні за яких обставин православна церква не отримувала Томос при такому шаленому спротиві ядерної держави, як це було в 2018-2019 роках", - наголосив він.

Віктор Єленський заявив, що у всіх процесах, які намагаються підточити Православну церкву України, наша країна має справу з російською державою.

"Скориставшись транзитним періодом, скориставшись тим, що один Президент України йде, а інший, його наступник, ще не прийшов, російська держава намагається відібрати в України Томос. Російська держава намагається розхитати ситуацію, користуючись дрібними розрахунками деяких людей, амбіціями, яким ми повинні дати відсіч", - пояснив представник "Народного фронту".

Він закликав колег по парламенту сказати рішуче "ні" всім спробам розхитати ситуацію навколо Православної церкви України.

"Ми повинні дати дуже чіткий сигнал, що підтримуємо Православну церкву України в її канонічному статусі. Що ми підтримуємо її предстоятеля митрополита Епіфанія. Що ми підтримуємо всі кроки з розвитку цієї церкви, розвитку шкіл у цій церкві, розвитку освіти та духовного навчання. Ми повинні сказати рішуче "ні" всім спробам розхитати ПЦУ", - зазначив народний депутат.

"Ми повинні підтримати у всіх починаннях Православну церкву України, духовенство, єпископат і ті десятки тисяч людей, які в січні 2019 року плакали на Софійській площі, коли ПЦУ вперше за свою тисячолітню історію отримала законну канонічну незалежність", - підсумував Віктор Єленський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram