ГоловнаПолітика

Посол США Йованович протидіяла політиці Трампа, - Джуліані

Прізвищ кандидатів, які претендують на посаду нового посла, наразі не називають.

Посол США Йованович протидіяла політиці Трампа, - Джуліані
Рудольф Джулиани

Адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані заявив, що посол США в Україні Марі Йованович протидіяла політиці Трампа. Про це він розповів в інтерв'ю журналісту телеканалу "Інтер" у США Дмитру Анопченку, яке він розмістив на своєму Facebook.

"Так, частиною проблеми, яку створили для нас тут, у США, була посол, яку зараз усунули. І вона була частиною всіх цих зусиль проти президента Трампа. Приблизно рік тому один із конгресменів розповів, що вона запевняє українських чиновників - мовляв, президента Трампа очікує імпічмент", - сказав Джуліані.

Він назвав дії Йованович протидією політиці Трампа: "І зараз прийшов час розслідувати дії демократів: яким чином вони все це створили? І вона була, що називається, "на тому боці". Були випадки надання недостовірної інформації українській владі. Така протидія політиці президента Трампа!".

Джуліані також зазначив, що наразі не називатиме прізвищ кандидатів, які претендують на посаду нового посла. "Це буде людина, яка підтримує адміністрацію президента Трампа і правильно розуміє його політику в цьому складному і ключовому регіоні світу", - сказав він.

Нагадаємо, 25 березня Дональд Трамп молодший, син президента США, закликав звільнити посла США в Україні Марі Йованович з посади після її критичних зауважень на адресу адміністрації.

6 травня стало відомо, що посол США Марі Йованович 20 травня завершує роботу в Україні.

Аналітик американського центру Atlantic Council Андерс Аслунд виступив з різкою критикою дій особистого адвоката президента США Дональда Трампа Руді Джуліані щодо України і заявив про його причетність до звільнення посла США в Україні Марі Йованович.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram